Hæmatit halskæde Sort Magnetisk

29,00 kr. inkl. moms

  • Form: Færdigmonteret halskæde
  • Farve: Sort
  • Dimension: 4 til 5 mm og 3 til 8 mm
  • Pakning: 1 stk. 50 cm lang med skruelås
  • Materiale: Hæmatit

På lager

Varenummer (SKU): pv5158-199 Kategorier: , , Tag:

Beskrivelse

Hæmatit halskæde Sort Magnetisk. Stenen der er metallisk er utrolig skinnende og glat. Stenene sælges som halskæde klar til brug, men kan let demonteres og bruges efter egne ideer.

Hæmatit er en interessant mineral med en række karakteristika, der gør det bemærkelsesværdigt. Her er nogle nøgleaspekter ved hæmatit:

Udseende

Hæmatit forekommer i forskellige former, men det mest almindelige er stålgrå til sølvfarvet med en metalglans. Det kan også forekomme som røde, brune eller sorte krystaller.

Sammensætning

Hæmatit er jernoxid med den kemiske formel Fe2O3. Det indeholder ca. 70% jern, hvilket gør det til en vigtig kilde til jernmalm.

Oprindelse

Hæmatit dannes ved oxidation af jernholdige mineraler og findes ofte i sedimentære, metamorfe og magmatiske bjergarter.

Udbredelse

Hæmatit er udbredt og findes på mange steder over hele verden. Betydelige forekomster findes i Australien, Brasilien, Kina, Indien, Rusland, USA og en ganske lille smule i Jylland ;).

Forekomster

Hæmatit kan forekomme i mange forskellige geologiske sammenhænge, herunder bjergarter som skifer, kalksten, og i jernmalmlag. Det er også kendt for dets forekomst som botryoidale eller stalaktitiske formationer i huler og miner.

Anvendelsesmuligheder

Hæmatit bruges primært som en kilde til jern, og det er en af de mest vigtige jernmalmtyper. Jern ekstraheres fra hæmatit gennem en proces kaldet jernudvinding. Ud over sin vigtige rolle i stålproduktion har hæmatit også anvendelser som smykker og i form af poleringsmidler og farvestoffer.

Som smykkemateriale har hæmatit mange meget varierende udtryk. Som den er alene er den endnu bedre i kombination med andre smykkesten. Prøv f.eks. med Rosenkvarts, Lapis Lazuli, Citrin, Onyx eller måske Tigerøje.

Hæmatit er velegnede til halskæder, øreringe og armbånd. Det er måske på sin plads at tænke lidt på tyngdeloven og kombinere lettere sten ind i projekterne. Her er Hæmatit halskæde Sort Magnetisk brugt til et armbånd med elastisk line. Perlevennerne anbefaler denne fiberwire til formålet her

Hold øje med os på Facebook . Her vil du også kunne finde tilbud og præsentationer på nye varer.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Hæmatit halskæde Sort Magnetisk”